Zjarret në Kosovë, mbi 3400 ha pyje të djegura

Author: | Posted in Social No comments

Zonat me te prekura nga zjarret ngelen komuna e Pejes dhe ajo e Prizrenit, mbi 3400 hektar pyje jane djegur. U zhvillua nje mbledhje nga Komisioni per Buqesi, Zhvillim Rural, Pylltari, Mjedis dhe Planifikim Hapsinor ku u be shqyrtimi i gjendjes te krijuar nga zjarret ne pyjet ne Kosove.

Nait Hasani njekohesisht kryetar i komisinit parlamentar kerkoi nga Liburn Aliu ky i fundit nenkryetar i konisionit te cilet ngriten dyshime lidhur me zjarret ku sipas tyre ne pytjet qe u celen nga anetaret e komisionit ne ceshtjen e tenderave te pyjeve dolen ne konkluzion se keqperdorimi nga ana e tyre mund te kene qene persona qe kane interes dhe qe mund te kene shtyer te tjere per djegjen e tyre qelimisht.

Gjate mbledhjes u diskutua dhe u theksua se ka pasur edhe mungesa ne numrin e zjarrfikesve dhe nuk kane anashkaluar edhe pergjegjesine e zyrtareve komunale. Kjo vjen per shkak se pergjegjesia e pyjeve eshte pergjegjesi dirkete e qeverisjes lokale.

Similar Posts: