Xhamia e re në Kosovë

Author: | Posted in Culture, Kosovo News No comments

Vendoset gurthemeli i xhamise qendrore kete te hene ne Prishtine. Te pranishem ishin zyrtare te larte te shtetit, qeveritare dhe opozitare, klerike e shume qytetare te pranishem. Gjate ceremonise presidentja e Kosoves Znj, Afiete Jahjaga ne fjalen e saj te mabajtur tha se Kosova eshte nje shtet laik i cili eshte i ndertuar mbi parimin qytetar dhe garanton cdo te drejte per lirine fetare te secilit individ.

Gjate fjales se saj disa persona jo te kendshem te pranishem ne ceremonine fishkellenin dhe ngriten pamflete me mbishlrimin “Jahjaga shau Kuranin”. Reagimi i policise qe i shpejte dhe largoi agresoret nga vendi i ceremonise.

Ndersa Myftiu i Kosoves Z, Naim Terrnava gjate fjales se tij tha se “Ishin faltoret te cilet u dhane berthamat e para, ku me pas u organizua edhe shoqeria. Pervec adhurimit te madheruarte Zotit, aty ka filluar edhe edukimi, emancipimi, arsimi dhe qytetrimi i shoqerise sone tha myftiu i Kosoves.

“Perdersia e drejta fetare garantohet dhe mbrohet me Kushtetute duhet luftuar c’do rryme radikale qe ka per qellim destabilizimin ritheksoi kreu i Kuvendit Z, Jakup Krasniqi”.

Kosova edhe pse eshte shteti me i ri ne bote, eshte nje shembull per te tere rajonin dhe boten, per harmonine nderfetare deklaroi ne fjalen e tij Kryeministri i Kosoves Z, Hashim Thaci.

Ndersa kryetari i Prishtines z, Isa Mustafa ritheksoi se ndertimi i nje monumenti te tille fetar dhe kulturor simbolizon qendrese dhe tolerance dhe kjo tregon shume tha ai. Komuna e Prishtines pati caktuar vendin se ku do te ndertohej xhamia e Kosoves, pas nje debati te gjate qe perfshiu komunitetin mysliman ne Kosove.

Similar Posts: