Urdher-arrest per kryekomunarin e Kacanikut

Author: | Posted in Kosovo News No comments

Urdherin per te arrestuar ish-kryetarit te komunes se kacanikut,Xhabir Zharku si dhe per ta derguar ate ne burg, i dorezohet Policise se Kosoves nga Gjykata Komunale e Kacanikut. Konfirmuesi per te leshuar kte urdher-arrest ka qene kryetari i Gjykates Komunale te Kacanikut.

Ish-kryetarit te Kacanikut, Xh.Zharku-t, i cili eshte denuar me 3 vjet burgim per vepren penale te detyrimit si dhe per armembajtje pa leje, nuk i dihet vendodhja pasi dhe nuk u paraqit te ejnten ne Gjykaten Komunale te Kacanikut ku do fillonte vuajtjen e denimit. “Ai eshte arratisur ne vendet skandinave” aludojne mediat kosovare.

Basri Shabani, zevendeskomandant rajonal i policise ne Kacanik, thote per mediat ne Prishtine se po behen kerkime ne terren prej policise pas marrjes se urdher-arrestit per ta arrestuar ish-kryetarin.

Gjykata Supreme ka bere ne maj te ketij viti, te plotefuqishem aktgjykimin e shkalles se pare me ane te te cilit Zharku donohet me 3 vite burg per akuzen e armembajtjes pa leje dhe per detyrim. Pas kesaj akuze Zharku nuk mund ta kryente me funksionin e kryetarit te komunes, keshtu qe komuna e Kacanikut pati shkuar ne zgjedhje te jashtezakonshme.

Similar Posts: