Tiranë, përgatitet torta gjigante

Author: | Posted in Culture No comments

Nisi pergatitja e tortes ne ambientin perpara Teatrit te Operas dhe Baletit, e cila do ti shperndahet diten e Festes se Famurit per qytetaret. Kjo torte do te jete 13 tone e cila do te kete nje siperfaqe drejtkendore prej 550 meter katrore si dhe me dy shtresa pandispanje e shoqeruar me krem dhe do te kete nje shije shege.

Pandispaja e tortes eshte pergatitur me pare nderkohe qe ne ambientet e TOB-it do te pergtitet shtresa e kremit dhe parashikohet te perfundoje ne mengjesin e se merkures. Ne kete kuader te 100-vjetorit te Shqiperise, kryetari i Bashkise se Tiranes zoti Lulzim Basha u ka dhene te rinjve kryeqytetas nga nje CD me 36 kenge patriotike te mbledhura ne arkiv.

“Poshte Percarja, rrofte basgkimi!Shume nga keto kenge ne i dime permendesh dhe i kemi mesuar qe ne vogeli, por shume te tjera kane humbur ne pluhirin e kohes dhe disa te tjera jane ndaluar per nje kohe te gjate per aryse ideologjie, prandaj Bashkia e Tiranes ka marre iniciativen t’i gjurmonte keto kenge, te gjnte regjistrime te mundshme te vjetra apo ti riprodhonte ato dhe ti sillte ne format ka thene Lulzim Basha.

Gjate gjithe dites Festimet per 100-vjetorin kane vijuar ne rrugen pedonale “Murat Toptani” me panairin e produkteve shqiptare koncerteve me kengetare te rinj.

Ndersa ne oren 12.00 kane mberritur ne Bashkine e Tiranes kaloresit nga Mitrovica, te cilet jane nisur ne drejtimin e sheshit te flamurit ne Vlore. Nderkohe ne oret e pasdites vijojne aktivitete te tjera.

Similar Posts: