Thaçi: Zbatimi i IBM-së, po shkon sipas planit

Author: | Posted in Social No comments

thaci-fjalimTani afer ne daten 31 dhjetor do te filloje zbatimi i marreveshjes per menaxhimin e integruar te kufirit edhe ne dy pikat e tjera kufitare me Serbine, te Dheu i Bardhe dhe ne Bernjak. Kryeministri i Kosoves Hashim Thaci deklaroi  dhe vleresoi ne nje mbledhje te qeverise se IBM-ja po zbatohet ne praktike sipas marreveshjes mes dy vendeve te arritur ne Bruksel.

Hashim Thaci deklaroi  se procesi i zbatimit te IBM-se, po shkon sipas planit dhe marreveshjes se arritur ne Bruksel . Te gjitha pikat doganore dhe kufitare me Serbine po hyjne per here te pare ne nje proces shume normal te funksionimit ne nivel shteteror.

Kryeministri ka theksuar se tani kane edhe ndryshimin real ne terren. Dy pikat sipas tij kane filluar aktivitetin e tyre, ndersa ne daten 31 dhjetor do te fillojne aktivitetin edhe dy pikat e tjera ku kane perfunduar te gjitha pergatitjet, ne Bernjak dhe te Dheu i Bardhe. Qeveria tani i ka kryer te gjitha detyrat  prandaj gradualisht pikat doganore dhe kufitare me Serbine do te hyjne ne nje proces normal funksionimi .

Zevendeskryeministri  Hajredin Kuci ka kundershtuar edhe nje here qeverine e Kosoves rreth platformes se Serbise.

Ai deklaroi se i fton banoret serb ne veri qe te integrohen ne institucionet e Kosoves. Se bashku me kosovaret te respektojne Planin e Atihsarit dhe te binden se askush nuk kujdeset me shume se qeveria e Kosoves, ndersa te tjeret vetem enderrojne.

Miratohet plani vjetor i punes se Qeverise per vitin e ardhshem, sot ne mbledhjen e qeverise. Shqyrtimi i planit per negocimin e Marreveshjes se Stabilizim Asocimit dhe eshte miratuar propozimi per themelimin e Keshillit Organizativ per shenimin e 5-vjetorit te pavarsise se Kosoves

Similar Posts: