“Shqipëria Tjetër”, Veriu i Kosovës

Author: | Posted in Social No comments

Banore te cilet jane te detyruar te perballojne gjithcka vetem dhe pas asnje ndihme, fshatra te izoluar ku akoma vazhdojne te perjetojne nje gjendje lufte ky eshte veriu i Kosoves. Banoret e fshatrave te veriut te Kosoves jane te detyruar te kalojne permes maleve ose duke rrezikuar gjithcka pa targa nen rrugen nacionale e cila eshte nen kontrollin e serbeve.

Ne fshtrat Koshtove, Cerraje dhe Bistrice, banoret shqiptare jane te detyruar te organizojne vetmbrojtje e cila eshte e vetmja menyre qe ata te ndihen te sigurt nga sulmet e papraitura te serbeve.

Zyrtarisht keta Shqiptare banore te fshatrave ne fjale gjenden brenda territorit te kufirit te Kosoves por ne realitet kontrollin ne te gjithe keto zona e kane strukturat paralele te shtetit Serb.

Ne raportazhin e cdo te hene nen ciklin “Shqiperia Tjeter”, ka mundur te pasqyroje edhe nje here me shume realitetin e mjeruar te ketyre zonave te cilat i permendem me lart. Zona keto te cilat ende nuk kane provuar shijen e pavarsise edhe pse kjo e fundit tashe eshte shpallur.

Similar Posts: