Shqiperia pjese e Boshtit jugor te linjes se ballkanit

Author: | Posted in Kosovo News No comments

Sipas raportit te pervitshem te INTERPOL-it, Shqiperia cilesohet si pjese e boshtit jugor te njeres prej dy linjave kryesore qe kalojne permes Ballkanit. Kryesisht trafikohet heroina qe niset nga Afganistani dhe nepermejt babaseve turq kalon nga portet dhe areoportet e Stambollit apo Ankarase nepermjet Greqise ne portet shqiptare, per tu nisur me mjete detare drejt Europes, kryesisht ne itali dhe Angli.

Nderkaq, kalimi i kokaines behet me i sofistikuar dhe perdoren zakonisht aeroportet dhe portet per ta derguar ne Europe, pasi ka ardhur nga Amerika e jugut. Gjithashtu INTERPOL-i ne raportin e tij thekson se per hashashin shqiperia eshte vend prodhues.

Bandat shqiptare te trafikut te droges, cilesohen nga ekspertet a antimafias si nder me te rrezikshmet. me te fshetat dhe me hakmarreset, me lidhje te fuqishme drejtperdrejt me prodhuesit e medhenj latine apo afgane.

Dea hap zyrat ne bullgari “Shqiperia rast suksesi”

Agenica amerikane e Lufets kunder droges (DEA) do te hape te marten zyren e saj ne Sofje, kryeqytetin e Bullgarise. Zyrat e DEA-s tashme ekzistojne ne Shqiperi, Kroaci, Ceki, etj. Zyrtaret e DEA-s e kane permendur Shqiperine si shembull konkret te bashkepunimit.

Ministri i brendshem Bullgar, Tsvetanov, dhe administratori i DEA-s Michelle Lionheart do te jene te pranishem ne hapjen e zyrtare. Planifikimi i zyrave te DEA-s ne kryeqytetin Bullgar u njoftua ne dhjetor 2011 nga Tsvetanov dhe ambasadori i SHBA-ve ne Sofje Xhemjs Warlick.

Baza per bashkepunimin mes DEa-s dhe autoriteteve bullgare u formua ne vitet 1990, ku DEA nisi bashkepunimin me drejtorine e Pergjithshme te Luftes, Krimit te organizuar (GOBOP) ne disa hetime te organizatave te rendesishme te trafikimit te droges qe veprojne ne rajon, e cila rezultoi me sukses.

 

Similar Posts: