SCHULZ: Kushti nga Be eshte njohja e Kosoves

Author: | Posted in Kosovo News, RTK LIVE No comments

Presidenti i Parlamentit Evropian Martin Schulz deklaroi se njohja e ndersjelle e Beogradit dhe Prishtines eshte nje kush i domosdoshem te cilen Parlamenti Evropian e sheh per hyrjen e Serbise ne BE.

Pasi perfundoi takimin e tij me Kryeminstrin e Republikes Serbe, Ivica Dacic Presidenti i Parlamentit Evropian Martin Schluz theksoi se ai dhe perfaqsuesit e PE-se me Dacicin folen shume hapur nem marredheniet “Kosove-Serbi” te cilat ato duhet te perfundohen, me pranim te ndersjelle.

“Eshte shume e qarte dhe te gjithe e dime se do te jete nje rruge e gjate dhe me shume pengesa, si ajo e fusnotes” tha ne fjalen e tij Schluz. Ajo qe Schluz beri te qarte eshte se sipas tij dhe BE-se eshte si prioritet paqja dhe qellimi perfundimtar do te jete pranimi i ndersjelle dhe pajtimi i Serbise dhe Kosoves ne kuader te Be-se. Perfundon Schluz.

Similar Posts: