Rusia: S’ndërmjetësojmë dialogun Kosovë-Serbi

Author: | Posted in Politics No comments

Edhe Rusia ka mirepritur dialogun ndermjet Serbise dhe Kosoves por ka perjashtuar mundesine qe te luaje nje rol si ndermjetsues ne keto bisedime Kosove-Serbi. Nuk jemi pergatitur dhe as nuk do te pergatitemi oer te ndermjetsuar kete dialog Serbi-Kosove, ka deklaruar zedhendesi i Ministrise se Jashtme ruse dhe njekohesisht duke mbeshtetur bisedimet te cilat sipas tij kjo eshte e vetmja menyre per te arritur te nje zgjedhje efikase dhe te qendrueshme mes Prishtines dhe Beogradit.

“Zgjedhja e zeshtjes se Kosoves duhet te mberrije ne perputhje me rezoluten 1244 te Kombeve te Bashkuara”, thuhet ne deklaraten e Ministrise se Jashtme ruse ku Moska i mbetet qendrimit te saj fillestar. Pervec Bashkimit Evropian nje rol kryesor duhet te kete edhe Rusia ne ndermjetsimin e bisedimeve po qarkullon se fundmi ne mediat Serbe.

Panariti: Bisedimet, jo për veriun

Ndersa Minsitri i Jashtem Shqiptar Edmond Panariti deklaroi pas takimit te tij me Ministrin e Jashtem Serb se bisedimet ne nivel politik te Kosoves dhe Serbise duhet te sherbejne per zgjidhjen e problemeve teknike dhe jo per te diskutuar ne integritetin territorial te republikes se Kosoves.

I marre ne nje interviste nga e perditshmja kosovare “Express”, Ministri i Jashtem Shqiptar Edmond Panariti paralajmeroi se Kosoven se shpejti pritet ta njohe edhe Tunizia edhe nje shtet Evropian por nuk ka percaktuar se cili shtet eshte.

Similar Posts: