Rezoluta çame, firmos Moisiu

Author: | Posted in Albania No comments

alfred_moisiuIsh-presidenti Alfred Moisiu eshte zgjedhur nga shoqata “Cameria” per te kryesuar listen e shqiptareve te cilet do te firmosin peticionin, qe i kerkon Kuventit te Shqiperise per te miratuar sa me shpejt projekt-rezolten e dorezuar ne Parlament nga Shpetim Idrizi dhe Dashamir Tahiri.

Ai, duke firmosur i pari kete peticion, ka konsideruar miratimin e kesaj rezolute si nje ceshtje te te drejtave te njeriut qe nuk duhet trajtur nga kendveshtrimi nacionalist.

Alfred Moisiu shprehet se duhet luftuar me kembengulje sepse ajo eshte e drejta jone, e drejta e atyre te cilet kane banuar dhe kane origjine came, dhe nese perderisa flasim per te drejtat e njeriut, ky eshte nje aspekt shume i rendesishem dhe tregues shume i madh.

Deputet came Shpetim Idrizi dhe Dashamir Tahiri ne projekt-rezoluten e tyre permbajne 13 pika, ku dallohet dhe kerkesa per shfuqizimin e ligjit grek te luftes se vitit 1940, qe mban ne sekuestro konservative pasurite e shqipetareve.

Similar Posts: