Prishtinë, pengohet aktiviteti i komunitetit LBGT

Author: | Posted in Social No comments

Pengohet aktiviteti I komunitetit LBGT ne Prishtine

Salla ku do te zhvillohej nje aktivitet ku do te diskutohej rreth seksit dhe te te drejtave te komunietit LBGT, eshte shkaterruar ne mbremjen e te premtes ne Prishtine. Pergjegjesia per kete ngjarje eshte marre nga grupi i tifozave “Plisat”, ne rrjetet sociale, nderkohe ka patur shume protesta per nje kohe te gjate jashte salles se kuqe ku do zhvillohej e ashtuquajtura “Nata e Seksit”. Organizatoret e ketij evenimenti jane larguar nen shoqerimin e policise per arsye  sigurie.

Te nesermen ne mengjes, organizata studentore e quajtur  “Paqja Studentore”, gjithashtu kishte kundershtuar publikisht kete organizim, ku dhe aludoi se mbajtja e ketij organizimi ishte amorale dhe  shkaterruese per rinine kosovare.

Gjithashtu i benin thirrje dhe drejtuesve te Pallatit  te Rinise per te ndaluar kete lloj veprimtarie, e cila, sipas tyre, “Boro Ramizin” sic dhe njihet ndryshe ky objekt, ne nje “Porno Ramiz”. Revista 2.0 i dedikonte edicionin e saj te katert debateve per seksin ne Kosove dhe ka dale ne treg te premten. Duke u perqendruar ne rajonin e Ballkanit Perendimor, ky numer gjithashtu i kishte kushtuar  hapesire te vecante komunitetit LGBT.

Similar Posts: