Mitrovicë, rikthehet dhuna ndëretnike

Author: | Posted in Kosovo News, Social No comments

Sulmet nderetnike ndaj Shqiptareve te veriut te Mitorvices rikthehen serish. Nje i ri shqiptar eshte sulmuar fizikisht nga persona te paidentifikuar. Kjo ngjarje ka ndodhur mbremjen e se henes ne rrugen “Mbreti Peter”, viktima me inicilaet E.D, ka qene ne shoqerine e tre personave te tjere te gjithe te perkatisese shqiptare.

Tre personat qe ishin ne shoqerine e 22 – vjecarit kane arritur ti shmangen dhunes por jo 22 – vjecari me inicaliet E.D. Sipas policise se Kosoves njesiti policor ka dale menjehere ne vend-ngjarje dhe jane vene ne kerkim te deshmitareve te mundshem. Nderkaq 22 – vjecari eshte derguar ne spitalin e Mitorvices per ndihme mjeksore.

Sipas uniformave te Kosoves tek 22 – vjecari jane verejtur shenja te dukshme dhune ne fytyre, perkatesisht gevishje dhe nje kembe te thyer te shkaktuara nga agresoret Serbe. Momentalisht policia nuk ka raportuar per ndoje person te arrestuar dhe po konfirmon motivet e sulmit nese ato kane te bejne me urrejtje nderetnike.

Sipas policise, veprime te tilla organizohen nga grupe te strukturuara te te rinjve serbe. Ke rast eshte nje nga shumtet raste qe regjistorhet si veper kriminele, konkretisht “sulm fizik dhe lendim i rende truperor”.

Uniformat e Kosoves njoftuan se kerkojne nga stafi udheheqes i statcionit policor ne veri te Mitrovices, qe kjo ceshtje te trajtohet me prioritet dhe te behet sa me shpejt identifikimi dhe arrestimi i agresoreve.

Similar Posts: