Maqedonia ndëshkon mësuesit shqiptarë

Author: | Posted in Social No comments

Do te ndeshkohen disa dhejtra mesues dhe drejtore shqiptare ne shkollat e ciklit te ulet dhe te mesem ne Maqedoni. Ato pritet qe te ndeshkohen me pezullim nga detyra dhe gjoba, pasi kane nderprere mesimin me rastin e 100-vjetorit te pavarsise se Shqiperise.

Ky ljam eshte raportuar diten e premte nga Agjensia Serbe e lajmeve “BETA”, ku e cila ka cituar autoritetet Maqedonase. Jane vendosur disa gjoba me vlere 2.500-3.000 euro nga inspektoret arsimore ndaj shkollave per prishjen e mesimit.

Nderkohe edhe Ministria e Maqedonise e Arsimit ka dhene nje urdher ndaj komunave te cilat jane te banuara me shumica shqiptare, per ndryshimin e emrave te disa shkollave, ku te cilave iu jane vene disa emra shqiptare.

Nga keto shkolla perfshihet edhe gjimnazi “28 nentori” ne Diber, i cili me pare mbante emrin “Zdravko Cockovski”. Gjithashtu problem jane bere edhe dy shkolla te tjera, ne lagjen Cair te Shkupit, ku nje shkolle mban emrin, “Adem Jashari” dhe ne Diber ku nje tjeter shkolle mban emrin Ilir te Dibres, e cila me pare quhej, “Penestija”.

Cfare mendimi keni, dhe si e konsideroni kete msae te dhene ndaj mesuesve shqiptare ne shtetin fqinj te Maqedonise pas moszhvillimit te mesimit ne 28 nentor?

1 – E Drejte, 28 nentori nuk eshte nje feste zyrtare ne Maqedoni

2 – E gabuar, Maqedonia nuk po respekton pakicen shqiptare

3 – Nuk kam nje mendim

Lerni nje koment me poshte, mbi mendimin tuaj 1, 2, 3.

Similar Posts: