“Lufta e fundshekullit XX për Kosovën”

Author: | Posted in Culture No comments

Lufta ne Kosove do te ishte e fundit per Shqiptaret e shekullit te 20-te, si dhe e fundit per kete 100-vjecar i cili ka qene i mbushur me konflikte vendimtare per kombin tone. Me penen e Ismet Hajrullahut “Lufta e fundshekullit xx per Kosoven” ka sjellur kontekstin shume kompleks te zhvillimeve, ku te cilat i paraprine luftes se Ushtrise Clirimtare te Kosoves, si dhe vete aktin madhor te daljes se saj ne skene dhe qe per here te pare ne tere historine tone rezultuan te sukseshem.

“Ne librin e Ismet Hajrullahut i titulluar, “Lufta e fundshekullit te xx per Kosoven”, ai ka paraqitur nje kontribut konkret ne ndercimin e udhes se Kosoves drejt clirimit te saj, per rrugetimet e Ushtrise Clirimtare te Kosoves, te cilat po i dilnin zot popullit te vet.

Gjithashtu ne kete liber paraqitet nje histori e shkurter e zhvillimit dramatik, politik dhe ushtarak, neper te cilat ka kaluar populli Shqiptar i Kosoves dhe levizja atdhetare patriotike e saj”, ka thene Profesor, Doktor, Agmim Zogaj, i cili eshte dhe redaktori i librit.

“Ne po jetojme ne ditet ne vigjilje te Pavarsise se Shqiperise dhe une jame shume i bindur per kete se bashke me ne, bashke me popullin e sotem te Republikes se Kosoves, hecin te gjithe ato shpirtra qe jane sakrifikuar e kane dhene jeten per Pavarsine e Shqiperise.

Ato ecin bashke me ne dhe me popullin te gjitha ata qe kane sakrifikuar per shkeputjen e Kosoves nga kthetrat e Serbise” ka deklaruar ne fjalen tij per shtyp Ismet Hajrullahu, autori i libirit “Lufta e fundshekullt te xx per Kosoven”.

Edhe pse nje perkufizim kohor i livrit ne fjale lidhet direkt me periudhen e luftes te viteve 1989-199, ceshtje te trajtuara ndonjehere edhe e zhvendosin kete kufi kohor, ku bejne qe ato te trajtohen ne nje shtrirje edhe me te gjere, kane vlersuar studuesit.

Similar Posts: