Ljajiç: Libia, nën presion për Kosovën

Author: | Posted in Social No comments

Ljajic_RasimRasim Ljajic, zevendeskryeministri i Serbise, deklaroi se shteti i Libise per te njohur pavarsine e Kosoves, gjendet nen nje presion te madh.

Pasi eshte takuar ne Tripoli me zyrtare te shtetit te Libise, Ljajic beri deklaraten e tij ku tregoi per presionin qe vendet Perendimore i benin Libise lidhur me kete ceshtje. Ai deklaroi se Ministri i Jashtem i Libise i ka thene se ndodhet para nje presioni te madh nga shtetet e rajonit dhe te atyre Perendimore, per te njohur pavarsine e Kosoves.

Zevendeskryeministri u kishte deklaruar atyre se aktualisht eshte duke zhvilluar nje dialog mes Prishtines dhe Beogradit dhe se nuk e vlerson si hap te qellimshem njohjen e tyre te Kosoves. Permes nje komunikate, zyra e Ljacic ka informuar se zyrtari serb mori garancine se Libia, brenda nje kohe te shkurter, nuk ka per t’a njohur pavarsine e Kosoves.

Ne komunikate deklarohej se per te ndaluar nje gje te tille, Serbia duhet te vazhdoje dialogun politik me qellim qe te tregoje pasojat negative qe do te kete shteti Libian nga njohja e pavarsise se Kosoves.

Similar Posts: