Letrat kredenciale dorezohen nga ambasador Ismaili

Author: | Posted in Kosovo News No comments

Akan Ismaili, ambasador i Republikes se Kosoves ne Sh.B.A, duke filluar nga dita e enjte do te mbuloje Kandane ne cilesine e ambasadorit jo-rezident. Nje komunikate te MPJ-se ben te ditur se ambasador i dorezon guvernatorit te pergjithshem dhe kryekomandantit te Kandase shkelqesise se tij David Johnston, letrat kredenciale gjate ceremonise shteterore.

Pas doretimit te tyre, kryekomandanti Johnston ka mbajtur nje fjalim rasti ku nder te tjerash i shprehu ambasadorit Ismaili mirseardhjen si ambasador i pare i Kosoves ne Kanada dhe gjithashtu ka theksuar rendesine e ketij momenti per ndertimin e marredhenieve bilaterale ndermjet Kosoves dhe Kanadase.

Pavaresia e Republikes se Kosoves eshte njohur nga Kanadaja me 18 mars 2008, dhe keto dy shtete gezojne marredhenie diplomatike qe nga prilli i vitit 2009. Ambasada e Kanadase rezidente ne Zagreb mbulon Kosoven mbi baza sekondare.

Similar Posts: