Kyreministri Thaci dhe ai Serb Dacic pritet te shterngojne duart njeri-tjetrit

Author: | Posted in Kosovo News No comments

Me 21 Gusht Kryeministri Kosovar, Hashim Thaci pritet te shterngoje duar me ate te Serbise Ivica Daciç. Ky takim mendohet se do te ndodhe ne seline e Organizates se Kombeve te Bashkuara.

Kryeministri Kosovar i cili tashme ndodhet ne Nju Jork pritet qe diten e marte do te zhvillohet takimi i Keshillit te Sigurimit te Kombeve te Bashkuara ku do te parashtrohet raporti 3 – mujor i Sekretarit te Pergjithshem te OKB-se, Ban kimoon per situaten ne Kosove.

Ishte pikerisht Sekretari i Pergjithshem Ban kimoon i cili “beri presion” ndaj autoritetve ne Prishtine dhe Beograd qe te deshmojne konstruktivitetet ne tejkalimin e marreveshjeve te arritura deri ne kohen prezente ne dialogun e ndermjetesuar nga BE-ja.

Ne kete takim do te marrin pjese Kryeministri Thaci dhe Ministri i Jashtem Enver Hoxhaj ndersa nga pala Serbe do te jete Kryeministri Serb dhe shefi i ri i diplomacise ne Beograd, Ivan Merkic.

Similar Posts: