Kosovë-Serbi, pikëkalime kufitare të përbashkëta

Author: | Posted in Social No comments

Do te jene dy pikekalime te perbashketa midis Serbise dhe Kosoves, ku te cilat per njeren pale do te mund te jene administrative, dhe per palen tjeter kufitare. Nje nga pikekalimet eshte ai i Merdares i cili ndodhet ne afersi te Podujeves, ndersa pikekalimi i dyte eshte ne Jarinje, pikekalim ky i fundit ku eshte bere shume lufte me barrikadat.

Ndersa drejtori i Zyres per ceshtje profesionale dhe operative, Dejan Pavicevic lidhur me dialogun me Kosoven, ka deklaruar se keto dy pika kufitare nuk jane kufi, por ato do te mund te funksionojne ne mundesimin e vendosjes se kontrollit dhe nje lufte me te lehte kunder krimit te organizuar dhe shume ceshtjeve te tjera.

Ndersa ne Bruksel javen qe vjen do te mund te diskutohet per ceshtjet teknike lidhur me marrveshjet qe jane arritur deri me tani. Ndersa popullata serbe ne veri te Kosoves e kundershtojne kete dialog te arritur deri me tani.

“Do te bejme nje bashkbisedim me serbet e Kosoves dhe do te mundohemi qe tua sqarojme sa me mire situaten dhe ne shpresojme te kete nje mirekuptim pasi nuk kemi interesa te krijojme kufi me Kosoven”, ka deklaruar Pavicevic. Duke iu referuar atij, te gjitha pikekalimet kufitare do te kete kontroll te perbashket dhe ku EULEX-i do te kete nje rol ekzekutiv.

Similar Posts: