Kosovë, qeveria rrezikon rënien

Author: | Posted in Politics No comments

Mbetet nen “meshiren” e partive opozitare Qeveria e Kosoves, te cilat ato mund ta rrezojne ate pothuajse kur te duan, ka shkruar ne nje artikull “Telegrafi”, i cili i eshte referuar daljes nga kolicioni i mazhorances i dy ligjvenesve.

Ekzekutivi i vendit eshte dobesuar edhe me shume pasi largimi i deputeteve per Kosoven e Re (KKR), Amir Ahmeti dhe Muhamet Mustafa jane larguar nga grupi parlamentar dhe koalicioni qeverises.

Ndersa nje muaj me pare ketij koalicioni u eshte larguar edhe deputeti Emin Gerbeshi, dhe me tej ky veprim i fundit i dy ligjvenesve te tjere ka bere qe koalicioni qeverises te kete tre deputete me pak se opozita te cilet momentalisht jane pesedhjete e shtate.

Diten e shtune Aleanca Kosova e Re u munuda  te kamufloje largimet e dy deputeteve nga grupi parlamentar, te cilet e zevendesuan ate me deputetin Danush Ademi nga Partia Demokratike e Ashkalinjve.

Nderkohe numri i koalicionit qeverises mbetet po i njejte vetem per faktin se Ademi edhe para se ti bashkengjitesh kesajt ka qene pjese e ktij koalicioni ne fjale. Kjo ben qe mbetja e koalicionit tashme me 57 deputete e ben te mundur partive te tjera opozitare qe me nje votebesim te rrezojne qeverine e cila drejtohet nga Kryetari i Partise Demokratike (PDK-se) Z, Hashim Thaci.

Similar Posts: