Kosovë, marrëveshje e re me EULEX-in

Author: | Posted in Politics No comments

Eshte lidhur nje kontrate e re nga qeveria e Kosoves dhe misioni europian ne sundimin e ligjit, EULEX per sundimin e ligjit ne vend. Eshte titulluar marreveshja kompakte, e cila percakton objektiva te perbashketa ne fushen e sundimit te ligjit ne qeverine e Kosoves, zyren e Bashkimit Europian ne Prishtine dhe Euluex-in.

Kjo marreveshje  eshte nje sinjal shume i fuqishem ndaj perparimit ne sundimin e ligjit i cili tregon qasjen e tyre te vendosme drejt afrimit ne Bashkimin Europian”, ka deklaruar shefi i misionit, Xavier de Marnhac.

Nga ana tjeter per qeverine e Kosoves marreveshja ne fjale pasqyron ambicjet e saj dhe te Eulex-it duke bere te mundur oferta dhe veprime te sakta te cilat duhet te ndermerren ne komponentat te misionit evropian ne zhvillimin e kapaciteteve.

Zevendeskryeministri i Kosoves Hajredin Kuci ka deklaruar se ky dokument eshte nje udhezim shume i fuqishem drejt forcimit te institucioneve Kosovare, si dhe do te paraqese gatishmeri nga ana e saj persa i perket marrjeve te kompetencave per administrim te pergjithshem ne fushen e drejtesise, perfundoi zevendeskryeministri Kuci.

Marreveshja ne fjale eshte nenshkruar menjehere pasi u zhvillua takimi i bordit te perbashket bashkerendues ne sundimin e ligjit ne seline e Eulex-it ne Prishtine. Kjo erdhi mbas pak ditesh pasi Gjykata Europiane e Auditit nxorri nje raport i cili kritikonte Eulex-in dhe qeverine e Kosoves per pune dhe forcim te rendit dhe ligjit te dobet.

Similar Posts: