“Jo negociata pa kërkuar falje”

Author: | Posted in Social No comments

Diten e shtune protestues te cilet do te veshin rroba me ngjyre te kuqe do te zhvillojne nje proteste paqesore ne qender te Prishtines me moton “drejtesi para Negociatave”, per dy ore rresht.

Ky grupim protestuesish mesohet te jene “Rrjeti i Grave te Kosoves” dhe “Thirrjet e Nenave”, te cilat paralajmerojne nje proteste paqesore, ne daten 3 nentor, ku kane si kerkesa kryesore: te mos kete asnje negociate me serbine nese ato nuk kerkojne falje, te zbardhin fatin e te zhdukruve nga lufta e fundit, te zbardhet drejtesia per krimet e luftes dhe kompensimin per demet morale dhe ekonomike qe ato na kane shkaktuar.

Ndersa Nyserte Kumnova, e QJQT-se. “Thirrjet e Neneave” eshte shprehur. “Ju ftojme te gjitheve qe neser te vishemi me te kuqe per arsyen e simbolizimit per gjakdredhjen e te gjithe te reneve nga gjenocidi i ish pushtetuit kriminal te Serbise. Nese ata nuk permbushin keto kerkesa, cfaredo negociatash te behen me Serbine nuk do te jene te pranueshme.

Ajo qe eshte nje parakusht i domosdoshem per te hyre ne proces negociues me Serbine eshte dinjiteti njerzor”. Deri ne diten e sotme jane me shume se 1 mije e 800 persona te cileve fati i tyre nuk dihet akoma qe pas perfundimit te luftes ne Kosove.

Ndersa me pare zevendeskryeministrja e Kosoves, znj. Edita Tahiri ne nje deklarate per shtyp tha se ne arkivat e ish ushtrise Jugosslave por edhe te mekanizmave te tjera, te cilat kane qene aktive ne luften e fundit, ndodhen edhe adresat e te dhenave per fatin e te pagjeturve qe prej 13 vjetesh tashme.

Similar Posts: