Hagë, apeli i gjeneralit jugosllav

Author: | Posted in Social No comments

Diten e marte Gjykata e Hages ka degjuar apelin e Momcilo Perisic, i cili ky i fundit ka qene drejtuesi me i larte i ushtrise Jugosllave i denuar nga Haga per krime lufte. Perisic, kryekomandant i ushtrise gjate konfilkteve ne Kroaci dhe Bosnje eshte denuar me 27 vjet heqje lirie ne vitin 2011 nga Gjykata e Krimeve te luftes dhe OKB-se.

Ai eshte shpallur fajtor per rolin qe ka pasur ne Sebrenice me akuzen e dhene ndaj tij si ekzekutimit te 8 mije meshkujve Boshnjake e vertetuar kjo nepermjet deshmish terthore dhe masakra e Sebrenices nuk mund te ishte realuziar pa dijenine e Persic.

Ai ka shfrytezuar te drejten ligjore te apelit, Perisic do te rikthehet perpara trupit gjykues edhe nje here per te kerkuar pafajsine e tij te plote per krimet te cilat gjykata nderkombtare e ka denuar ate.

Ne seancen e pare, ai eshte shpallur fajtor per nje sere akuzash ku disa nga te cilat ishin akte c’njerzore, persekutime politike, vrasje racore dhe fetare, sulme ndaj popullsise dhe mosveprim per te penguar vartesit e tij nga kryerja e krimeve kunder njerzimit.

Similar Posts: