Gazetari digjet i gjallë gjatë transmetimit

Author: | Posted in Social No comments

Fernando Vidal prezantuesi i radios Popullore eshte djegur i gjalle teksa 4 burra te maskuar kane hyre ne ambientet e studios ku ai prezantonte duke derdhur benzine mbi prezantuesin dhe i kane vene flaken atij bene te ditur stafi e kesaj radioe ne fjale.

Fernando Vidal edhe nje tjeter pjestar i stafit te radios popullore jane duke u trajtuar ne spital me djegie te renda. Disa te aferm te tij kane thene se ka Fernando ka qene duke raportuar mbi ceshtjen e kontrbandes ne zonen kufitare, ne kohen kur ka ndodhur edhe sulmi.

Ai ka pesuar djegje ne fytyre, kraharor dhe krahe sipas dhendrit te tij, Esteban Farfan. Gjithashtu ka pesuar lendime edhe nje teknik i studios, Karen Anza. Ndersa disa deshmitare okulare kane thene se agresoret i kane hedhur edhe perzierje molotovi.

Sipas dhendrit te ij Farfan ai deklaroi se Fernadez ka qene mjaft kritik dhe tejet i ashper ndaj qeverise provinciale dhe ai here mbas here ka shprehur kritikat e tij edhe gjate transmetimeve.

Ai beson se pas ketij sulmi jane fshehur shkaqe politike, por policia ende nuk ka dhene motivet e mundshme. Personat e arrestuar kane qene te shumte si fillim por tre jane mbajtur si te dyshuar kryesore per sulmin ne fjale.

Yacuiba eshte 3 kilometra larg kufirit me Argjentinen. Ne Yacuiba ekziston nje volum i larte i tregtise nderkufitare dhe gazetare si Vidal kane denoncuar rritjen e kontrbandes por vecanerisht ate te gazit te lengshem dhe te naftes.

Similar Posts: