Fotot e rralla nga hapësira

Author: | Posted in Culture No comments

New_YorkViti qe po leme pas 2012 ka qene nje viti teper aktiv persa i perket edhe astronauteve. Gjate 12 muajve te vitit ato kane fotografuar si asnjehere me pare planetin tone Token duke na sjelle imazhe mbreslenese.

Duke filluar nga brigjet e kontinetit Aziatik gjate nates dhe dites, Stambolli dy urat te cilat lidhin dy kontinentet, Europen dhe Azine, uraganet mbi Oqeanin Paqesor, stuhite tropikale, akujt ne Argjentine, vullkanet ne siberi dhe deri tek zjarret ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes apo edhe hijen e henes gjate gjate eklipsit te 17 majit etj.

Do te fillojme me fotografine e pare ne te behet fjale per nje shkrepje nga lart e cila eshte bere gjate nates ne brigjet lindore te Shteteve te Bashkuara te Amerikes.Amerika_toka

Pamja tjeter e cila eshte teper magjepese eshte nje foto e cila eshte shkrepur po gjate nates nga hapesira e cila ka shkrepur Britanine e Madhe dhe Irlanden.

Gadishulli_BritanikNdersa ne kete foto te radhes vjen ne pamje nje nga mrekullite arabe dhe behet fjale per Dubain, kryeqendra e Emirateve te Bashkuara Arabe edhe kjo e fotografuar gjate nates.

DubaiNdersa kjo foto tjeter eshte shkrepur ne brigjet lindore te Azise.

AziaJa ku kemi edhe nje tjeter dokument interesant me imazhe, ku kjo foto eshte shkrepur me 17 maj gjate eklipsit Henor. Mbi planetin tone duket teper qarte hija qe eshte lene nga sateliti jone natyror.

 Eklipsi_tokaJa dhe foto e shkrepur mbi Oqeanin Paqesor i cili eshte i mbuluar totalisht nga rete e uraganeve. Kjo  foto e radhes tregon qarte dy stuhite tropikale dhe ne te shihen pikat te cilat jane teper te ndricuara ku tregojne renien e rrufeve.

Imazhi i fundit te cilen e kemi perzgjedhur nga moria e shume fotove te sjella nga stacioni hapsinor nderkombtar eshte kjo foto e shkrepur e cila tregon Stambollin gjate nates. Ne kete foto mund te shihet qarte dy urat mbi bosfor qe lidhin dy pjeset e qytetit turk, por ne te njejten kohe edhe dy kontinentet, Europen dhe Azine.

Stamboll

Similar Posts: