Dacic: Çështja e fusnotës, betejë e humbur

Author: | Posted in Politics No comments

Kryeminstri Serb, Ivica Dacic ne nje deklarate te tij vlerson se ceshtja e fusnotes eshte nje beteje e humbur per Serbine. Mbremjen e se henes qeveria serbe aprovoi nje sugjerim ku thuhej se fusnota per Kosoven nuk eshte e detyrueshme.

“Ne baze te duhezimeve te mehqershme duhet te hiqet dore, perfaqsuesit e Serbise te cilet kane qene te privuar nga mundesia e perfaqsimit ne interesat e shtetit kundrejt Kosoves e Metohise dhe gjithashtu interesat e Republikes se Serbise, dhe duke hequr dore nga takimet rajonale, Republika e Serbise ka pasur deme direkte dhe indirekte” – u tha ne vendimin e qeverise.

“Ne fjalen e tij Kryeminstri Serb Dacic tha se “ne kemi pranuar gjera edhe me te dhimbshme duke vijuar me tej ne marrveshjeb e fusnotes i cli theksoi se kjo marrveshje nuk shkruan nese kjo fusnote duhet te qendroje ose jo ne tabelen e delegacioneve te perfaqsuara”.

Me tej Kryeministri serb tha se ai shterngon duart me Thacin kurse tjereve ua ka ndaluar te marrin pjese ne forume rajonale. Edhe shefi i zyres per Kosoven Aleksander Vuin tha se Serbia respekton marreveshjet e saj.

 

Similar Posts: