Cmimet letrare ‘At Zef Pllumi’

Author: | Posted in Culture No comments

At Zef PellumiNje cmim i ri qe i vjen letersise shqiptare eshte dhe ‘At Zef Pllumi’.  Nje risi, e afruar nga Universiteti Europian i Tiranes dhe nga Komuna e Shengjinit, e cila do te kthehet ne tradite.

Shkrimtari i njohur Ismail Kadare, ne gjinine e publicistikes u vlersua per vepren ‘Mosmarreveshja’, dhe vepra ‘Perkulja dhe renia e tiranise shqiptare’ e Spartak Ngjeles u vleresua ne memoralistike.

Zija Celes i eshte akorduar cmimi ne proze per botimin me novela dhe tregime ‘Bluza e kuqe dhe gjaku i erret’, kurse cmimi ne gjinine e poezise i eshte dhuruar Rudolf Markut per vepren ‘Nje ballkanas ne Londer’.

Kjo iniciative, per kryetarin e komunes, Shengjin Salvador Kacaj eshte mjaft e vecante sepse me ane te ketij cmimi vleresohet figura e rendesishme e At Zef Pllumit, i cili eshte perkujtuar pak nga institucionet. Nje kontribut te vecante te jurise te kryesuar nga Blendi Fevziu, Prec Zogaj,Remzi Lani dhe Alfred Lala, ka patur edhe perzgjedhja e veprave fituese

Similar Posts: