Politics Archive

Thaci-Dacic: Ok repetition of elections in the north

Author: | Categories: Kosovo News, Politics No comments
The Prime ministers of Serbia and Kosovo have agreed in Brussels for the next steps for the electoral process in problematic areas in north Mitrovica. This was confirmed by the mediator of the European Union miss, Catherine Ashton at the end of next round of dialogue in Brussels. “We

Deklarata e Daçiç përshëndetet në Prishtinë

Author: | Categories: Politics No comments
Deklarata e kryeministrit serb Ivica Dacic, u mireprit nga Prishtina zyrtare, ku thuhej se per dhjete vite qytetaret serbe jane genjyer me qendrimet e zyrtareve se Kosova eshte pjese e Serbise. Kjo deklarate u komenta te premten, vetem nga kryeministri i Kosoves Hashim Thaci, te cilen e vleresoi si fjalim

Serbia miraton rezolutën për Kosovën

Author: | Categories: Kosovo News, Politics No comments
Kuvendi serb ka miratuar rezoluten per shtetin e Kosoves, ne te cilen Serbia kerkon autonomi per serbet e Kosoves dhe refuzon njohjen e saj. Per te dale me nje qendrim unik, polemikat e ashpra kane percjellur perpjekjet e Kuvendit te Serbise, dhe pas 14 ore debatesh, 19 deputete kane

AAK i vendos afat Thaçit

Author: | Categories: Politics No comments
Deri ne castin ku Aleanca per Ardhmerine e Kosoves do te marre pergjigje nga Partia Demokratike e Kosoves, fillimi i muajit shkurt do te jete afati i fundit, ne lidhje ne nje marreveshje per nje bashkeqeverisje te mundshme. Hyrja ne koalicion me PDK-ne, eshte kushtezuar nga AAK, vetem ne

Serbia, dy dokumente për Kosovën

Author: | Categories: Politics No comments
Institucionet e Serbise quhen ende te perkohshme dhe Kosova trajtohet nga ky shtet ne baze te rezolutes 1244. Te shtunen e ardhshme, Kuvendi Serb do te miratoje dy dokumente per Kosoven, ku njeri do te jete sekret pasi konsiderohet si platforme bisedimi. Rezoluta ne tekstin e pulbikuar nga qeveria,

Beogradi miraton platformën, nuk e njeh Kosovën

Author: | Categories: Politics No comments
Ne takimin e perbashket me presidentin e Serbise, Tomisllav Nikolic, qeveria e Serbise miratoi dy tekste: rezoluten, per te cilen do te deklarohen deputetet dhe dokumenti tjeter i transmetuar nga mediat serbe, i cili permban isntrumente per vazhdimin  e ketij dialogu, dhe do te jete i detyrueshem per negociatoret,