Economy Archive

Helpful Hints For Planning A Great Trip

Author: | Categories: Economy No comments
While travel can be a rewarding, fun experience, it can also be dangerous and daunting! If you’re planning a trip and aren’t sure what to expect, read on to find out what everyone should know before setting off on a trip, whether it be for vacation or another reason.

“Japan Tobacco” hap zyrën në Kosovë

Author: | Categories: Economy No comments
Nje nga kompanite e tregtimit dhe prodhimit te duhanit, “Japan Tobacco International” ka hapur diten e enjte zyren e saj edhe ne Kosove, kane bere te ditur mediat lokale. Ne kete ceremoni te perurimit ishte i pranishem edhe ministri Kosovar i Ekonomise, Besim Becaj, i cili eshte pyetur posacerisht nga gazetaret

VV akuzon qeverinë “Thaçi”

Author: | Categories: Economy No comments
Qeveria e kryeministrit Thaci vazhdon me stilin e vjeter dhe persa i perket buxhetit te shtetit, ai i perdor te hollat per jete luksi individual dhe te zyrtareve te tij. Gjate nje konference diten e hene Levizja Vetvendosje ka akuzuar qeverine e Kosoves se ka ndertuar buxhetin pa qene

Lufta mes gazsjellësve

Author: | Categories: Albania, Economy No comments
Ne lidhje me rruget e gazit ne Europe, sipas Ministrise se Ekonomise raporti i paraqitur ne Komitetin e Jashtem te Senatit Amerikan, nuk i demton aspak shanset e gazsjellesit transadriatik, i cili kalon permes territorit shqiptar. Drejtori i Projekteve Nderkombetare, Dorian Ducka, ne kete Ministri deklaroi se ishte nje

‘Unioni Ekonomik’’, si do behet bashkimi i tregjeve

Author: | Categories: Economy No comments
Dje shpallet publikisht nga Behgjet Pacolli, se bashkimi duhet te vije nga ekonomia. Ide kjo e ‘Levizjes per Union Ekonomik Shqiptar’’. Levizja e re e mbeshtetur nga njerez me nivel te larte, akademike, biznesmene, politikane do te percaktoje planet dhe idete e reja per njet ndryshim ekonomiko-politik te te

Ekonomia e Kosovës, me probleme edhe vitin e ardhshëm

Author: | Categories: Economy No comments
Gjate vitit 2013 Kosova do te perballet me kriza ekonomike. Problemet e permbledhura gjate ketyre viteve, pavarsisht trendit pozitiv te ngritjes se ekonomise ne vend, nuk do te ulen edhe gjate vitit te ardhshem. Pritet te fillojne edhe probleme si ai i zvogelimit te buxhetit financiar, ekonomise joformale dhe