BB vlerëson Kosovën

Author: | Posted in Economy No comments

Republika e Kosoves, ne aspektin ekonomik, ka ndertuar baza te forta dhe te pelqyeshme dhe qnedrojne mire ne krahsaim me fqinjet e vet te Ballkanit Perndimor. KJo ka qene deklarata qe ka thene Jane Armitage, njekohesisht drejtoreshe e Bankes Boterore per Europen Juglindore, gjate nje konference per median.

Me tej ajo ka shtuar se Kosova duhet te eci me qasje te matur ne menaxhimin e buxhetit, te borxhit ne permbushjen e obligimeve fiskale. “Shteti i Kosoves do ti duhet te vazhdoje me qasje te matur dhe te duhur ne menaxhimin e buxhetit.

Menaxhim te buxhetit te borxhit dhe permbushjeve se obligimeve fiskale dhe te gjitha me radhe, ku po te marrim pershembull, rritjen e paqendrueshmerie se pagave ne sektorin publik dhe shum ceshtjeve te tjera, ku te cilat mund te minojne nje gjendje ne menaxhim dhe te shendetshem makroekonomik aktual.

Pra Kosova ka edhe nje program te Fondit Monetar Nderkombtar dhe keto duken shenja mjaft te mira per investoret e huaj dhe ato te brendshem. Pra FMN-ja po jep nje aprovim persa i perket kornizes afatmesme te buxhetit”, ka deklaruar Jane Armitage ne fjalen e saj para konferences te mbajtur per median.

Nderkohe ne fjalen e saj per paralajmerimet e Qeverise se Kosoves dhe per hapat e para te fillimit te ndertimit te autostrades Prishtine-shkup, ajo eshte shprehur se shpenzimet duhet te zvogelohen”, ka shtuar Armitage, njekohesisht drejtoreshe e Bankes Boterore per EJL.

Jane Armitage i ka bere keto deklarime gjate vizites se saj qe pati ne Kosove e cila u takua me drejtuesit me te larte te shtetit. Ne kete konference per median ajo foli per 5 vitet e saj ne kete pune, qe ne raportin me shtetin Kosovar perfshihet qe nga periudha e pavarsise se Kosoves, si dhe anetarsimin e Kosoves ne Banken Boterore dhe deri me tani.

Mesohet se Armitage do ta mbylle punen e saj ne muajin dhjetor te ketij viti dhe deri ne ate kohe ajo eshte e ngjeshur me vizita te tjera ne vende te Europes Juglindore, i cili ka qene edhe perqendrimi i saj kryesor ne kete detyre.

Similar Posts: