AK: Ne do të ndërtojme lapidarin

Author: | Posted in Kosovo News No comments

AK-PresheveTe bashkuar me studente nga Presheva te cilet studiojne ne Tirane Aleanca Kuqezi se bashku me to moren angazhimin per te rindertuar monumentin e heronjve te UCPM-se ne qender te Presheves.

Ne takimin qe kreu i Aleances Kuqezi zhvilloi me te rinjte e Lugines eshte thene se do t’ju behet thirrje te gjithe shqipetareve te bashkohen ne udhetimin drejt Presheves per rivendosjen e monumentit qe u hoq nga xhandarmeria serbe.

“Ne do ra rindertojme monumentin e lirise dhe demokracise pikerisht atje ku na e shemben xhandaret serbe dhe jo vetem ne Luginen e Presheves por edhe ne Prishtine, Tirane, Tetove dhe ne te gjitha trevat etnike te Shqiperise. Mesazhi qe Dacic percolli, se ai ishte gati per bisedime me Tiranen per shkembime territoresh, se nuk njeh Kosoven dhe qe na hedh ide te pakicave te serbeve ku ata jetojne, por une dua te them se Dacic do te kete te njejtin fat me Milloshevicin”, eshte shprehur Kreshnik Spahiu ne fjalen e tij.

Nder te tjera kreu i Aleances Kuqezi ka akuzuar Kryeministrin Berisha per bashkepunim me Beogradin dhe se ai i ka dhuruar per 1 euro Beogradit dhe mafias serbe daljen ne Adriatik, nepermjet sekserit Damir Fazllic dhe gjithashtu i ka dhuruar kompanive serbe shume sektor strategjik dhe pasuri kombetare Shqiptare.

English Version.

The red and Black Alliance was in Presevo along with a group of students who study in Tirane  They promised to rebuild the UCPM, monument that commemorates the Presevo martyrs. The Serbian authorities removed the monument on Sunday  During the meeting along with the Presevo students, the leader of Red and Black Alliance, Kreshnik Spahiu appealed the Albanians to join a trip to Presevo for rebuilding the monument which was removed by the Serbian authorities.

“We Albanians are gonna rebuild the monument of freedom and democracy there, where the Serbian vandals destroyed it. And we are not only building in Presevo the monument but also in Tirane, Pristine,  Tetovo and in all other Albanians lands.” said the leader of the Red and Black Alliance Kreshnik Spahiu.

During his talk Kreshnik Spahiu also accused the Prime Minister of Albania Sali Berisha for cooperating with Belgrade and of giving to Serbia an access to the Adriatic Sea for the prize of just one euro, throw Damis Fazlic.

Similar Posts: