Ahtisari: Serbia, në BE pas njohjes së Kosovës

Author: | Posted in Social No comments

Marty Ahtisari, ish-kryenegociatori per statusin e Kosoves ka bere nje deklarate se shteti i Serbise nuk do te mund te antarsohet kurre ne Bashkimin Europian pa njohur me pare pavarsine e Kosoves.

Kjo deklarate prej tij ka ardhur pas nje takimi te zhvilluar prej tij me ambasadorin jorezident te Republikes se Kosoves ne Finlande, zotin Lulzim Peci. Ambasadori Peci nga ana e tij ka informuar interlokutorin me zhvillimet me te fundit persa i perket dialogut Kosove-Serbi, gjithashtu edhe mbi axhenden e politikes se jashtme te Republikes se Kosoves per vitin qe vjen.

Ndersa ish-presidenti Finlandez nga ana etij ka pershendetur anetarsimin e republikes se Kosoves ne BERZH, si dhe shprehu mbeshtetje nga ana e tij per sa i takon perpjekjeve te Kosoves per aderim ne institucionet e tjera nderkombtare.

Similar Posts: