365 ditët e Kosovës

Author: | Posted in Social No comments

enver-hoxhajShteti i Kosoves deri tani njihet nga me shume se 51 shtete te botes, dhe me shume se gjysma e shteteve anetare te OKB-se.

Ministri i Jashtem, Enver Hoxhaj deklaroi se nga ky vit qe Kosova la pas, vendi fitoi 13 njohje, te cilat shtrihen ne te gjithe globin.

Pavarsia e Kosoves nuk njihet ende nga shtetet anetare te BE-se, por perderisa Serbia eshte duke e njohur pavarsine e Kosoves, shtetet e tjera si Greqia, Spanja, Rumania, Sllovakia duhet te ndjekin te njejten gje.

Duke u informuar drejtpersedrejti, shefi i diplomacise kosovare tha se dialogu midis shtetit te Kosoves dhe Serbise po perdoret si ndryshim i afrimit te ketyre vendeve ndaj Kosoves.

Emerimi i ambasadorit te Kosoves ne Beograd, sipas ministrit Hoxhaj do te behet ne Beograd ne janar te vitit te ardshem.  Ai shton se eshte nje hap i rendesishem delegimi i nje ambasadori kosovar ne nje shtet qe injoron njohjen e pavarsise se Kosoves.

Hoxhaj theksoi se Zyra e nderlidhjes se Republikes se Kosoves me Beogradin perben nje perfaqesim te plote diplomatik dhe po keshtu do te jete edhe zyra e nderlidhjes se Serbise. Personi qe do te dergohet do te kete privilegje dhe prioritet, do te jete perfaqesuesi i Kosoves ne Beograd.

Serbia dhe Kosova kane pasur nje te kaluar te rende prandaj eshte e rendesishme qe personi i deleguar te jete i pergatitur mire profesionalisht, te njohe kulturen dhe gjuhen serbe, duke projektuar dinamizen ne te ardhmen e Kosoves. Gjate sukseseve te vitit 2012, ministri renditi edhe anetaresimin e Kosoves ne Banken per Rindertim dhe Zhvillim, per te cilen kane votuar Sllovakia dhe Greqia, anetare te BE.

Similar Posts: